Ytterligare 268 hyresrätter byggs i Norrköping

Nu byggs det på många håll i Norrköping och den besvärliga bostadsbristen kan förhoppningsvis snart lugna ner sig. Snart kommer en ny aktör till stan, Magnolia bostad som bygger 268 bostäder vid Nya Parken.

Investeringen vid Nya Parken är Magnolias första i Norrköping och vd:n Andreas Rutili ser fram emot att komma igång.

– Det har gått väldigt bra i processen hittills, både med NCC lokalt och i kommunikationen med Norrköpings kommun. Vi är väldigt glada över att ha fått till detta i Norrköping. Särskilt med tanke på att det är en tillväxtregion där bostadsbyggandet stått stilla under lång tid, säger han.

Olika storlekar

Fastigheten kommer att bestå av 268 hyreslägenheter i olika storlekar, samtliga med stort fokus på yt- och energieffektivitet.

– Som det ser ut nu kommer vi att sköta uthyrningen av lägenheterna själva. Det är framför allt tvåor och treor men vi kommer också att ha mindre och större lägenheter, berättar vd:n.

Egen bilpool

Byggfasen startas i december och lägenheterna beräknas vara klara under 2016. Redan nu filar man på en miljövänlig service till hyresgästerna, en bil- och cykelpool och i trapphuset kommer kollektivtrafikens tabeller finnas i realtid.

– Vår projektgrupp håller just på att utarbeta hur bil- och cykelpoolen ska se ut rent praktiskt. Tanken är att vi ska lyckas minska behovet av bilar i huset, fastslår Andreas Rutili.

Genom att bygga i Norrköping tar sig Magnolia för första gången utanför Mälardalen och mot expansion i södra och mellersta Sverige. Bolaget har funnits sedan 2009 men har hunnit påbörja många och slutföra många projekt med flera erfarna individer inom organisationen.