• Senast Lars Winnerbäck spelade i Linköping var i september 2012 och då vid sina gamla kvarter i Vidingsjö. Foto: Gustav Skogens
  • Lars Winnerbäck har alltid en sevärd show. Foto: Gustav Skogens

Winnerbäck på hembesök

Lars Winnerbäck är sedan en lång tid tillbaka landets största manliga artist och han lockar folk tiotusentals till sina spelningar. Den 18 oktober är det dags för ännu en turnépremiär och som seden bjuder startar han i sin forna hemstad.

Nya plattan heter ”Hosianna” och den har skjutit i topp på listor över mest sålda plattor, nedladdningar och mera i hela landet. En som kan bekräfta att intresset för Lars Winnerbäck är stort är Arenabolagets evenemangschef Anders Thorén. Han har så gott som svart bälte i att ordna spelningar med stadens stolthet.

Stort tryck på biljetter

-Det har nog blivit ett tiotal under åren och jag måste säga att det alltid är ett rent nöje. Jag har inte gått och blivit kompis med Lasse men det är klart att vi har pratat lite och min uppfattning är att han är en trevlig kille med fötterna på jorden. Men det allra bästa är att det nästan är utsålt när Lasse kommer hit och så är det även denna gång. Vi har några platser kvar men dessa räknar jag med ska vara sålda då dörrarna öppnas. Vi har verkligen försökt så att alla ska kunna se något genom att flytta scenen så långt i bakkant som det går, men denna gång så använder han ganska mycket teknik i form av olika bildskärmar och annat som även det tar lite plats.

Två helikoptrar och en tårpil

Med i bandet som backar upp Winnerbäck är bland andra de forna Hellacoptersmedlemmarna Robert Eriksson (trummor) och Anders ”Boba Fett” Lindström (piano) och Weeping Willows-gitarristen Ola Nyström.