Where´s the music laddar upp

Det är inte bara sommaren som får bära parollen att vara en årstid full av festivaler. Nu kliver vintern in och med den antar Fkp scorpio utmaningen att arrangera musikfestivalen Where´s the music.

I februari är det premiär och den senaste tiden har tillåtit ytterligare femton klara akter. Popstjärnan och forne idoldeltagaren Tove Styrke, electrohiphopparna i Maskinen, indiepopgruppen tillika så kallade supergruppen Amason är bara några av akterna som ställer sig på scen.

Tre dagar med musik

Where´s the music kommer att fylla hela tre dagar med musik som spelas runt omkring på Norrköpings musikscener och klubbar.

De femton senaste akterna utlovar fylliga musikdagar med hårdrock från Colossus, melankoliska toner från Dagny, elektropop från Bam Spacey och covershitmakeri och egna dängor från Beldina. Det kommer även snyftas en del, framför allt då egensinniga men ack så vemodiga Min stora sorg alias Anso Lundin ställer sig på scen. Även poesigeniet Jonathan Johansson kan nog lyckas fånga en och annan tår med sina melankoliska poptoner.

Indiepop och house

Snudd på RnB och med elektroniska musikinjektioner välkomnar festivalen Damian Ardestani, artisten bakom XOV som bland annat ligger bakom soundtracket till filmen The Hunger Games, indiepopparna Kid Astray från Norge och houseduon Vigiland. Allt som allt är dryga 76 akter bokade inför vinterns och Östergötlands stora stadsfestival.