• I festivalgruppen ingår ungdomarna Lovisa Stadelmann, Katja Lundgren, Nelly Altstadt, Liv Karlsson och Malin Rapp. Foto: Svante Berg
  • Anna Häll är projektledare för Watch a Movie-festivalen på Cnema under Höstlovet. Foto: Svante Berg

Watch a Movie – filmfestivalen för barn

Nu är filmfestivalen Flimmer i full gång men snart startar festivalen för den lite yngre målgruppen. Watch a Movie riktar sig till barn under 15 år som vill ha någonting kul att göra på höstlovet.

Projektledaren Anna Häll har tagit hjälp av fem unga tjejer som tillsammans bildar festivalgruppen som förberett för höstlovsaktiviteterna.

– Det är andra gången som vi arrangerar Watch a Movie, första året var på prov men nu har vi utökat programmet med fler evenemang. Bland annat får deltagarna spela tv-spel på bioduk, vara med i filmworkshops med green screen och stop motion, och såklart se en massa film, säger Anna Häll.

Brett utbud

På programmet finns film för alla åldrar och man kan se allt från Alfons till Känn ingen sorg. Totalt finns närmare 30 tillfällen att se film på under höstlovsveckan. Alla under 15 år får subventionerat pris på biljetten.

– Främsta målgruppen är mellanstadieelever men alla är såklart välkomna, säger hon. Vissa filmer har 11-årsgräns och då måste de yngsta besökarna ha med sig en förälder.

Jobbar på Cnema

Vanligtvis arbetar Anna Häll som pedagog på Cnema och det är just pedagogerna som håller i workshopen i stop motion och filmanimering. Green screen-workshopen hålls av Unga filmverkstan och tv-spelsturneringen i Fifa arrangeras av spelföreningen IUVO gaming.