Wahlqvist representerar IFK i E-Svenskan

Snart är det återigen dags för det årliga mästerskapet E-Svenskan där fotbollsproffs från Allsvenskan spelar en turnering i tv-spelet FIFA tillsammans med varsin supporter från vardera lagen.

För tredje året i rad arrangeras Skandinaviens största FIFA-tävling där alla de allsvenska klubbarna samlas för att göra upp om titeln.

Det går till som så att en spelare och en supporter från varje lag spelar matchen tillsammans mot ett annat lag. Förra året vann Örebro SK och året innan tog BK Häcken hem titeln.

Dold talang

I år representeras IFK Norrköping av backen Linus Wahlqvist. Vem som kommer att spela ihop med honom är ännu inte bestämt, utan det blir klart efter ett kval som pågår online 14-23 oktober. Den 24 oktober avslutas supporteruttagningen och den person som har rankats högst får ta plats bredvid A-lagsspelaren från samma klubb.

– Jag skulle säga att jag har en dold talang när det gäller FIFA-spelande. Jag spelar inte så mycket men det går i perioder, säger Linus Wahlqvist.

Han säger även att det ska bli roligt att vara med i turneringen och att personen som han kommer att spela med behöver vara bra på att ta avslut på mål.

Främja supporterkulturen

Bakom arrangemanget står Svensk Elitfotboll som genomför det tillsammans med TV4-gruppen. Deras syfte är att främja svensk supporterkultur och visa supporterskapet kraft. De som vinner turneringen belönas med 50 000 kronor som går till det vinnande lagets supporterförening.

Den 9 november är vi till slut framme vid finalen som spelas i Stockholm.