• Hockeyspelaren Anton Blomberg fostrades i Motala AIF, spelade för Linköpings J18-lag och sedan A-laget. Numera spelare han en mer betydande roll i sitt nya lag Vita Hästen. Foto: Max Elofsson

Vita Hästen ska ta nästa kliv

I inledningen av den allsvenska hockeysäsongen har det varit blandad poängutdelning för Nörrköpingslaget Vita Hästen. Forwarden Anton Blomberg ser ljust på den stundande säsongen och tror på sitt lag.

Förra året slutade Vita Hästen på en elfte plats i Allsvenskan. Det var deras andra raka säsong i den näst högsta serien och nu när den tredje precis har startat så tror nyförvärvet Anton Blomberg på laget.

– Vi siktar först på att hamna bland de åtta bästa lagen så att vi tar oss till slutspel. Sen får vi se hur långt vi kan gå, säger han.

Ny roll i laget

Förra säsongen spelade Anton sin första A-lagssäsong, då i SHL-laget Linköping. Där hade han en mer tillbakadragen roll än vad han har numera. I Vita Hästen tar Anton mer plats på isen och får mer speltid, allra bäst anser han sig vara i powerplay.

– Då brukar jag få chans att göra mer poäng och använda mitt skott. Jag tycker vi har börjat skapligt och jag har gjort några poäng så det känns bra, säger Anton Blomberg.

Inför säsongen har det mest snackats om tränarbytet som gjordes kort inpå säsongstarten. Huvudtränaren Mikael Johansson och assisterande tränaren Pär Hellenberg lämnade och Jonas Johnson tog över huvudansvaret. Som spelare känner Anton att det inte påverkade honom särskilt nämnvärt, utan att det snarare var bra att en ny röst kom in och ändrade om lite grann.

Arbetande lag

Vad det gäller laget så tror han på en bra säsong. Deras aggressiva spel och hårda jobb är det som ska få laget att lyfta och inte hamna i bottenstriden i år igen.

– Vi är ett arbetande lag som ger allt för varandra samtidigt som vi vill bjuda publiken på det lilla extra. Vi har ett par riktiga konstnärer i laget, Marcus Eriksson till exempel. Sjukare händer går inte att hitta, han bjuder verkligen på show om man kommer och tittar på våra matcher, säger Anton Blomberg.

Anton Blomberg

Ålder: 21

Bor: Norrköping

Kommer ifrån: Motala

Intressen: Ishockey, golf och fotboll