• Man ska självklart se en film om urtidsdjur i Domen. Foto: Tommy Pettersson

Visualisera mera

Visualiseringscenter C i Norrköping bjuder sommarlediga och semesterfirare på hisnande upplevelser i form av olika filmer i den mäktiga domen där bilderna nästintill blir levande i en allomslutande 360 graders totalupplevelse.

Sedan 2010 finns Visualiseringscenter C mitt i det, före detta, industrilandskapet. Här bedrivs både forskning och utbildning men det finns även en publik del med både filmvisning och utställningar. I sommar är man aktuell med en uppsjö filmer inom en rad olika områden. "Dream to Fly 3D" är en av dem som sticker ut mest och som berättar om människans dröm om att flyga genom tiderna. Av trailern att döma så är detta en upplevelse man inte vill missa om man är det minsta intresserad av flyg och/eller historia.

Synliga och osynliga mysterier

Man visar även en film som går under det lockande namnet "Osynliga mysterier", även den i 3D, där man sätter ett förstoringsglas på tillvarons små och okända rörelser, sådant som man sällan kan uppfatta med blotta ögat. "Livs levande kosmos" är även det en film som säkerligen lockar ung som gammal då den handlar om rymden och vad som finns där ute. Det finns även en rad utställningar att ta del av och den som lockar med det fantasieggande namnet "Professor Pupills Laboratorium " vänder sig till barn i alla åldrar och där man erbjuds forska, ge sig ut på äventyr tillsammans med professorns vänner "Räven" och "Roboten". Visualiseringscenter C är ett levande bevis på att forskning vare sig är tråkigt eller utan spänning!