• Michelle Roel, Matilda Arvidsson och Sebastian Swartling peppar inför Bråvalla. Foto: Stefan Hedström

Vi som åker till Bråvalla

”Hitta ny musik och nya vänner”

Två poptjejer och en metalkille kan tyckas olika, men i slutet av dagen är de alla tre en del av den festivalmassa som älskar god musik, vänner och öl.

Vännerna Sebastian Swartling, Matilda Arvidsson och Michelle Roel har samlats på gräsplätt för att snacka inför dagarna på Bråvalla. Bråvallafestivalen är redan på väg att bli en tradition, de var där även förra året.

Logistiken

Alla tre kommer från Linköping så det första beslutet att ta var hur de skulle åka. Planen är att åka dagen innan och åka dagen efter, och att bo på campingområdet.

– Vi funderade ett tag på att åka bil, men pendeln blir mycket billigare och enklare, menar Matilda Arvidsson.

Olika genrer

Bråvallafestivalen satsar på bredd och med det kommer en blandad skara människor med olika favoriter.

– Jag är ett stort metalfan och kommer att gå mest på metalkonserter. Jag gillar bara metal, skrattar Sebastian Swartling och fortsätter, det jag ser mest fram emot är Trivium. Sedan ska det bli kul att se Iron Maiden, även om jag inte har jättekoll på dem.

– Vi är väl mer inne på indiepop. Så vi kommer att se Imagine Dragons, Bastille och Veronica Maggio med mera. Men, sedan måste man ju se Iron Maiden också, säger Matilda Arvidsson och Michelle Roel.

Varför festival?

– Den största anledningen varför man åker till en festival är att träffa nya människor och få höra ny bra musik, i alla för mig, säger Matilda Arvidsson.

– Sedan går det inte att komma ifrån att öl är en viktig del av en festival, flikar Michelle Roel in.