• Under december spelas totalt tio föreställningar på Färgargården. Foto: Privat
  • Regissören Carina Perenkranz hoppas på att det kan bli en återkommande tradition. Foto: Privat

Vart tog paketen vägen?

Under december månad har barnföreställningen "Tomten och de försvunna paketen" spelats för fullt. Nu till helgen går de sista föreställningarna av stapeln.

Julen står för dörren och därmed även föreställningar med jultema. Fredagen den 2 december spelades föreställningen "Tomten och de försvunna paketen" för första gången på Färgargården i Norrköping och regin står Carina Perenkranz för.

– Förberedelsearbetet har gått jättebra och vi är nöjda såhär långt, säger hon.

Mycket skratt

"Tomten och de försvunna paketen" är en 35 minuter lång barnföreställning om tomten som letar efter paketen som har försvunnit inför julen.

Den är skriven Marcus Fyrberg och sägs ska bjuda på mycket skratt för hela familjen. Mellan den 2 december och lördagen den 17 december kommer totalt tio förställningar att ha genomförts om allting har gått som det ska.

Urpremiär

Med i föreställningen är även Carinas dotter Gabriella Perenkranz. Carina säger att det är roligt att få jobba ihop med sin dotter.

– Det var ju urpremiär då i början av december och jag har en förhoppning om att det ska bli en tradition att den kommer att spelas upp varje jul hädanefter, säger Carina Perenkranz.

Platsen som de spelar på, Färgargården, beskriver hon som ett stort tomtelandskap och som den perfekta platsen.