Vårfräscht hemma

Ljuset har vänt, snön regnar bort och termometern visar på plusgrader. Jag vet att det är för tidigt för vårskrik men drömmen om det vårfina hemmet får nytt liv.

På promenaden till jobbet i morse fick jag en sådan lyckokänsla spridd i hela kroppen, särskilt när jag såg en tjej i jeansjacka och tunna strumpisar. Min tunga vinterjacka kändes med ens helt fel och jag ville inget hellre än att gömma den långt ner i källarförrådet.

Även många bitar av mitt hem känns vinterdeppiga och behöver få en liten makeover i vårens tecken. Att byta gardiner när årstiderna skiftar må höra 1900-talet till men jag kan inte hjälpa att jag tycker att det är himla trevligt. Strykning, vikning och böket med att få ner och upp gardinstången tar en stund men när det är klart får rummet nytt liv. Ett par väldoftande krukväxter och en bukett tulpaner sätter pricken över i.

I detta nummer av NM bostad får vi följa med hem till Marcus och Viveca i Lindö. De gillar att blanda gammalt och nytt precis som jag, även om vi har lite olika förutsättningar för att inreda. Strax utanför Norrköping ligger Nostalgiladan som mycket möjligt blir min nya favoritbutik för retroprylar. Det är nog som affärsinnehavaren Kerstin säger, att butikens innehåll ger nostalgi till äldre och retromode till yngre.