Vansinneskörning på E4an

En gripen efter biljakt

ÖSTERGÖTLAND Imorse uppmärksammade en civil polispatrull, en bilist på E4 i närheten av Ödeshög. Bilisten körde i vansinnesfart och polispatrullen bestämde sig för att stoppa och kontrollera bilisten.
När polispatrullen till slut fick kontakt med bilisten visade man att de var poliser och gjorde tydliga stopptecken. Bilisten valde då istället att att öka farten och körde ifrån polispatrullen. Poliserna uppskattade att den flyende bilisten körde i över 200 kilometer i timmen.

Körde mot trafiken

Norr om Linköping, i anslutning till ett vägarbete fick andra polispatruller visuell kontakt med föraren. Bilen var då enligt polisens bedömning uppe i 210 kilometer i timmen. I det skedet fattade  polisen beslut om att bilisten skulle stoppas med hjälp av spikmatta.

Helt plötsligt mellan Norsholm och Norrköping vände den flyende bilisten och började plötsligt köra mot trafiken. Polispatrullen som då kom körande i norrgående körriktning mötte då den flyende bilisten och uppfattade det som att den flyende bilisten försökte köra på polisbilen. Det slutade med att båda bilarna krockade och den flyende bilisten greps omedelbart på platsen.

Misstänkt för flera brott

Den flyende bilisten är en man i 20-årsåldern, han misstänktes vara drogpåverkad och misstänks därför för drograttfylleri. Vid en visitation påträffades en mindre mängd narkotika och därför finns även en misstanke om innehav av narkotika. Misstanke finns också att mannen försökte köra på polispatrullen och den gärningen rubriceras som försök till dråp.

Den misstänkte 20-åringen är nu gripen för samtliga brott och transporterades till en provtagning och sedan vidare till polisarresten för förhör, varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen. Ytterligare en brottsmisstanke kan tillkomma gällande grov vårdslöshet i trafik. Ingen person skadades fysiskt i händelsen.