• Maria Awad och Mark Fernandez arrangerar välgörenhetskonsert där pengarna går till drabbade i Syrien. Foto: Kajsa Nilsson

Välgörenhetskonsert som gymnasiearbete

Maria Awad och Mark Fernandez gör gott med sitt gymnasiearbete. Den 27 november arrangerar de nämligen väl- görenhetskonsert till förmån för drabbade i Syrien.

Maria var från början helt inställd på att hon skulle ägna sig åt någon form av välgörenhet med gymnasiearbetet och Mark ville göra konsert. Tillsammans gör de en välgörenhetskonsert där pengarna går till Röda korsets arbete i Syrien.

– Jag har själv släkt i Syrien och ännu har inget hänt dem men flera av min pappas vänner och bekanta har omkommit, säger hon.

Tre artister

Projektarbetet löper över en tioveckorsperiod och tiden är knapp för att hinna med alla förberedelser. Hittills har de fått positiva reaktioner från tillfrågade artister och tre har hittills tackat ja till medverkan; Linnéa Karlsson, Maja Veranossian och Malek Yacoub. Sistnämnda har vanan inne sedan han medverkade som artist under Carolas välgörenhetsgala i Norrköping för en tid sedan.

Donationshörna

För att komma in på konserten får man betala 50 kronor i entréavgift som går till insamlingen och under kvällen kommer det att finnas donationshörna där man kan donera ytterligare pengar. Det är Rytmus egna lokaler i Vrinnevi park som kommer att användas till konserten och maximalt antal personer som får vistas i lokalerna är 100. Maria är lite orolig för att lokalerna kanske inte kommer att räcka till alla som vill komma.

– Vi har redan nu 50 personer som har tackat ja via vårt Facebook-evenemang, säger hon vid intevjun i början av oktober.

All of me

Under konserten kommer även värdparet själva stå på scenen och framföra den populära låten ”All of me” av John Legend. Mark spelar gitarr och Maria står för sången. Både innan och en bit efter själva välgörenhetskonserten går det att bidra till insamlingen via Röda korsets webbinsamling.