• Cathrine Berg- lund kunde inte hålla sig borta. Nu driver hon egen blomsterbutik igen. Foto: Kajsa Nilsson
  • Snittblommor har sålt bra hittills i nya lokalen. Foto: Kajsa Nilsson

Väldoftande butik längs nytt stråk

I slutet av oktober öppnade en nygammal blomsterbutik i centrala Norrköping. Det nya stråket bakom galleria Linden öppnar upp för många nya verksamheter, bland annat Cathrine Berglunds butik Flower - blommor och design.

De med gott minne kommer säkert ihåg Cathrine Berglunds butik på Gamla Rådstugugatan. Den slog igen för två år sedan och nu öppnar hon upp verksamheten på ny plats.

– En gång florist, alltid florist. Jag saknade det så mycket att jag bestämde mig för att öppna igen. Att få träffa kunder är minst lika viktigt som själva skapandet, säger hon.

Två delar

All butiksinredning är handplockad av Cathrine Berglund själv och hon har fått bra hjälp från sambon Kenneth, bland annat med att bygga disken.

– Nu är allt precis som jag själv vill ha det. Det är inte någon utpräglad stil men jag har fått inspiration från det industriella. Butiken är indelad i två delar, en med lite mer jordiga färger, koppar och mässing och en del med svart, silver och grått, förklarar hon.

Många snittblommor

Det första man lägger märke till efter att ha klivit innanför dörren i butiken är den otroliga snittblomssamlingen mitt i lokalen. Alla möjliga slags blommor tornar upp sig.

– Under den korta tiden som vi haft öppet här på Olai kyrkogata märker jag att det finns ett behov av en blomsterbutik i den här delen av staden. Jag har sålt mycket snittblommor, säger hon.

Hembesök

Tanken är att verksamheten ska ta vid där det slutade för två år sedan och Cathrine Berglund ser framför sig att återuppta kundbesöken som var så uppskattade.

Hon har ett gott öga för färg och komposition och åker gärna ut till privatpersoner och företag för att tipsa om vad som passar i just deras rum.

– Sedan blir det ju såklart mycket blommor till bröllop och begravningar, avslutar hon.