• Barbro "Lill-Babs" Svensson uppträdde på en av Flygelns scener. Foto: Max Elofsson
  • Den tidigare sportjournalisten Artur Ringart står bakom evenemanget och tror på mässans koncept. Foto: Max Elofsson

Välbesökt seniormässa återvände

Häromveckan var det dags för Norrköping att arrangera Äldremässa. Det ägde rum på Louis de Geer under två dagar och lockade många besökare.

Efter tre år med lyckade seniorevent så återkom det till Norrköping. Bakom eventet står Seniorevent tillsammans med PRO Östergötland och SPF Seniorerna. Förra året deltog 43 utställare och 22 föreläsare.

– Seniormässan är här för att stanna tror jag och jag gillar verkligen den här lokalen och ligger central och är väldigt rymlig, säger Artur Ringart som driver nyhetssidan News55 och agerade konferencier under dagarna.

Träffar bekanta

En av alla hundratals besökare som hade kommit till Louis de Geer under onsdagen var Edit Wittesjö. Hon är medlem i PRO och tyckte det kändes givet att komma hit.

– Det är mycket trevligt. Man träffar på gamla bekanta och det finns mycket roligt att titta på, säger hon.

Många utställare

I princip hela undervåningen var fylld av utställare under mässans första dag. Allt ifrån Apotek till försäkringsbolag var med och en av dem var Birgitta Johansson på Bostadsmäklarna.

– Vi brukar vara med på sådant här ett par få gånger om året och det är bra att synas utåt till alla, säger Birgitta Johansson.

Lill-Babs på scen

De stora dragplåstren till mässan var Barbro "Lill-Babs" Svensson och Bodil Jönsson. Lill-Babs höll en konsert på Flygeln inför en välfylld sal där hon framförde flera av hennes mest välkända låtar samtidigt som publiken sjöng med.

En annan östgötabekant som visades sig under torsdagen var tidigare landshövdingen Björn Eriksson. Han föreläste om kontanthantering och bankernas strategier för att minska dessa.