• Ida Abrahamsson, Ellen Gustafson, Rebecka Höglund och Julia Jamison och deras UF-företag Glasklart blev dem stora vinnarna. Foto: Max Elofsson
  • Jonna Castell, regionchef för Ung Företagsamhet i Östergötland. Foto: Irina Fallakha

Välbesökt mässa för unga entreprenörer

Under förra veckan anordnades den årliga UF-mässan i Norrköping. 185 utställare var på plats i Stadium Arena för att visa upp vad de åstadkommit under sin tid som företagare. Dessutom delades priser inom 13 kategorier ut.

Jonna Castell jobbar som tillförordnad regionchef för Ung Företagsamhet i Östergötland och det här var en dag hon länge sett fram emot.

– Det är verkligen årets höjdpunkt. Nu känner jag att jag har ett väldigt bra jobb som får vara med och se all kreativitet, säger Jonna Castell.

Bäst i länet

Årets UF-företag blev Glasklart UF som består av Ellen Gustafson, Ida Abrahamsson, Rebecka Höglund och Julia Jamison. Alla studerar ekonomi på Nya Bergska gymnasiet i Finspång. Deras munblåsta dricksglas uppmärksammar alla att tänka på att det inte är självklart med rent vatten i hela världen. Ett budskap de förmedlar genom att man ser en världskarta i botten av glaset. Glasklart vann också kategorin Årets Produktutveckling.

– Det känns helt sjukt att vi vann, det trodde vi inte, säger Glasklarts vd Ellen Gustafson.

Den 16-17 maj kommer de att åka till den nationella UF-mässan i Älvsjö för att representera Östergötland och försöka bli bäst i landet. De kommer att fila en hel del på sin presentation och monter för att göra så bra ifrån sig som möjligt.

Många intresserade

En person som var på plats och minglade runt var kommunalrådet Lars Stjernkvist som dessutom satt med i juryn och valde ut semifinalisterna för Årets UF-företag.

– Jag tycker Ung Företagsamhet är jätteviktigt och jag tycker nivån i år är väldigt hög bland dem. Det är väldigt roligt att se, säger han.