• De flesta badrum har grått, vitt eller svart som bas. I storstadsregionerna går tendenserna istället mot att våga mer med färg. Foto: Konradssons kakel
  • Slitna trägolv-looken inspirerar till nya kakel. Saint Barth finns i fler färger och passar både golv och väggar - varför inte i hallen? Foto: Konradssons kakel

Vackra kakelplattor för alla smaker

I TV4:s satsning Drömkåken gör olika par verklighet av sina badrumsdrömmar. Konradssons kakel har Sveriges största byggkeramiklager och huvudkontor i Jönköping. De är huvudsponsor och vill sätta personlig prägel på hemmet med unika och trendiga kakel och klinkers. I höst är det inne med sexkantiga plattor, looken av gamla båtgolv och medelhavskänsla med eget spa – gärna med turkos mosaik.

– Vår medverkan är en satsning för att stärka vårt varumärke. Nu har halva säsongen gått och vi har redan märkt av en kraftig ökning i antalet besökare på vår hemsida, men det är för tidigt att dra slutsatser om försäljningen, säger Magnus Andersson, vd för Konradssons kakel.

Han har noterat en konjunkturnedgång på bygg – de största satsningarna görs i kök och badrum.

– Det är inget man gör utan vidare och i våtrum är det förstås extra viktigt att arbetet utförs fackmannamässigt. Vi samarbetar med plattsättningsföretag.

Våga med färg

I förra veckans avsnitt av Drömkåken inredde paren i helt olika stilar med allt från retrokänsla till spa och romantik i badrummen. Deltagarna har fri tillgång till hela sortimentet, och eftersom Konradssons är en av de största grossisterna i Sverige för keramik och kakel är det lätt att uppfylla drömmar för alla smaker.

– En genomgående trend för Sverige är att vara minimalistisk med basfärgerna vitt, svart och grått. Mot detta finns en tendens att man runt storstäderna vågar bryta av med färg och mosaik, konstaterar Magnus Andersson.