• I hoppskulpturer kan besökaren själva vara en del av konstverken. Foto: Andy Merja Hires

Utställning uppmanar till lek

I Arbetets museums sommarutställning får besökaren själv vara med och göra avtryck. I Art’n Stuff finns det gott om utrymme, för både stora och små med barnasinnet kvar, att släppa loss sin kreativitet och lekfullhet.

Det är det finska konstnärsparet Merja Puustinen och Andy Best som tillsammans har skapat en lustfylld utställning med fokus på kreativitet, lek och intellektuell stimulans för både stora och små.

Genom fantasieggande hoppskulpturer kan besökaren välja att vara åskådare eller att själv delta och utmana sina sinnen genom lek och skratt tillsammans med andra.

Besökarna skapar

På en vägg bjuds besökarna in att vara kreativa och lämna egna avtryck tillsammans med de andra besökarnas och konstnärernas egna alster.

– På detta sätt blir alla delaktiga i en skapandeprocess som är konstant pågående och föränderlig – med egna konstverk som färgas av våra olika livserfarenheter, de vi är och den plats vi kommer från, skriver museet i ett pressmeddelande.

Internationellt erkända

Merja Puustinen är forskare och doktorsstuderande i konst och kulturvetenskap vid Konstuniversitetet i Helsingfors. Andy Best föreläser inom skulptering och är doktorsstuderande inom mediakonst vid Aalto universitet. Tillsammans har de fått stor uppmärksamhet genom sina utställningar såväl på hemmaplan som ute i världen.

Utställningen Art´n Stuff visas mellan den 27 maj och 20 augusti.