• Izabella Andersson Acimovic är en av deltagarna, som utsätter sig för sina rädslor, i den nya tv-serien Sveriges modigaste. Foto: Tina Andersson

Utsätter sig för rädslor

– I en hisnande tv-serie

Höga höjder och trånga utrymmen. Norrköpingsbon Izabella Andersson Acimovic är en av deltagarna i den nya tv-serien Sveriges modigaste, där hon utsätter sig för sina värsta rädslor.

I den nya tv-serien Sveriges modigaste utsätter sig åtta deltagare för sina värsta rädslor och fobier i kampen om vinsten på en halv miljon kronor. Konceptet lockade Izabella Andersson Acimovic, som anmälde sig själv till tävlingen.

– Jag är en tävlingsmänniska, men jag skulle aldrig rekommendera någon annan att göra samma sak, säger hon i efterhand.

Med sin längd på dryga 180 centimeter och en fysik som hon själv beskriver som hyfsad, förutsatte hon att chanserna i tävlingen var goda.

– Jag var för lång och fysiken spelade absolut ingen roll. Det händer oväntade saker som ändrar förutsättningarna under tiden.

Ny fobi

Trånga utrymmen, under vatten och på höga höjder. Izabella, som kom in i tävlingen med höjdrädsla, utvecklade ytterligare fobier under inspelningens gång.

– Vatten är min nya skräck, säger hon och beskriver hur deltagarna, fastkedjade i en bur, blir nedsänkta i vatten där de ska såga sig loss.

– Jag fick total panik! Det är inte lätt att hålla andan samtidigt som man sågar.

Trots det skulle hon göra om det, men bara under tvång.

– Många tror nog att jag är hård, för att jag ser tuff ut med tatueringar och så, men i tävlingen visade jag nya sidor av mig själv. Jag gick in i det här med inställningen att köra med fulspel och pakter för att vinna, men jag kunde bara inte vara så orättvis mot de andra. Alla kämpade lika mycket.

Nya insikter

Utmaningarna i tävlingen blev en stor kontrast till vardagslivet för 23-åriga Izabella, som arbetar på ett boende för människor med funktionsnedsättning. Även om den främsta drivkraften var att vinna de 500 000 kronorna, säger hon själv att den största behållningen var att hon lärt sig mycket om sig själv.

– Nu vet jag att jag klarar av mycket mer än vad jag tror.

Omgivningen har stått frågande till hennes galna äventyr, men Izabella har fått smak för tillvaron framför tv-kamerorna och hoppas på en framtid inom mediabranschen.

Inspelningen ägde rum på Malta under förra sommaren och den 3 april är det dags för tv3-publiken att få ta del av de hisnande experimenten som deltagarna utsätter sig för.

– Det känns asnervöst. Man har ju blottat sina känslor och det känns väldigt privat.

 

Personligt

Namn: Izabella Andersson Acimovic

Ålder: 23 år

Familj: Mamma, pappa och Chihuahuan Bebis

Bor: Djura, Norrköping

Intressen: Umgås med familj och vänner

Dröm: Att åka till Kingston på Jamaica