• Upplevelsekvällen har totalt dragit in 880.000 kronor som gått till välgörenhet. Foto: Elin Elmby

Upplevelsekvällen firar tio år

Bablarna, Mojje och Pettson & findus kommer uppträda

Upplevelsekvällen firar i år tio år och slår på med stort! Artister kommer och uppträder, det kommer finnas loppmarknad, hantverks- och matmarknad och massa aktiviteter för barn.

När Upplevelsekvällen hade gjort åtta år fick de flytta från Malfors till Bergs slussar, för att det blivit så populärt att de inte längre fick plats. Välgörenhetsarrangemanget har haft ungefär tusen besökare, men 2016 blev det en enorm ökning.

Unikt evenemang

Alla pengar som kommer in till arrangörerna skänks till Hjärtebarnsfonden. Förra året samlades det in 180.000:-, vilket är ett rekord för välgörenhetsarrangemanget.

- Detta är ett unikt evenemang, det är inget inträde, massa aktiviteter för barn och artister som kommer uppträda, säger Göran Ingvald som är grundare och projektledare för Upplevelsekvällen.

I år kommer de besökare som vill kunna swisha en inträdespeng och då få ett armband från hjärtebarnsfonden.

Aktiviteter för barn

På scenen kommer Babblarna, Pettson & Findus och Mojje att uppträda för barnen. Barnen kommer kunna göra massor av andra aktiviteter också, bland annat ponnyridning, åka skateboard, hoppa hoppborg och klättra på klättervägg.

Förutom Bablarna, Pettson & Findus och Mojje kommer barn upp till tolv år kunna delta i talangjakten "Småstjärnorna"

– Det är många nyheter i år och jag vill särskilt lyfta fram talangtävlingen Småstjärnor som arrangeras av Linköpings Posten. I den tävlingen kan alla barn upp till 12 år vara med. Man kan ställa upp själv eller ihop med kompisar, berättar Göran Ingvald.

Volontärer

Upplevelsekvällen grundas på ideellt arbete så är du intresserad av att hjälpa till och volontärarbeta kan du gå in på www.upplevelsekvallen.se och läsa mer.

Elin Elmby