• Anh Cam och Fung Kha har drivit restaurangen sedan öppningen 2005. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Julbuffén blir en blandning av japanska traditioner med influenser från andra asiatiska kök.

Unikt, festligt och personligt

När Shínnorí har premiär för sin julbuffé kommer det inte att synas en köttbulle så långt ögat kan nå. På bordet finns i stället allt från sushi till gyoza.

– När vi öppnade 2011, som Shínnorí i en större lokal, berättade gäster att de brukar åka till Stockholm för att äta asiatisk julbuffé. Och flera frågade om även vi kunde ha julbuffé, säger Anh Cam, ägare och vd för Shínnorí.

Hon och maken Fung Kha, köksmästaren, har drivit restaurangen tillsammans sedan öppningen 2005. Krögarparet säger att de har haft fullt upp med att bygga varumärket i de nya lokalerna i centrala Linköping. Men efter några inspirationsresor och provlagningar känner de sig redo för att göra en asiatisk julbuffé. Julbuffén börjar den 21 november och håller på alla dagar fram till den 21 december. Anh Cam och Fung Kha beskriver julbuffén som unik, festlig och personlig.

”Shínnorísk mat”

Gästerna kommer bland annat kunna smaka sushi, sashimi, gyoza (degknyten med fyllning), lax, anka och det kommer även finnas gott om vegetariska alternativ. Och ja, det kommer att finnas ett dessertbord där det bland annat bjuds på pannacotta gjort på grönt te och choklad i olika smaker och former. Förberedelserna är redan i full gång.

– Vissa rullar köttbullar, andra lägger in sill, medan vi knyter gyoza. Det blir mycket ”Shínnorísk mat” på julbuffén - en blandning av japanska traditioner med influenser från andra asiatiska kök, säger Anh Cam.