• För andra året anordnas ungdoms-SM i handboll i Norrköping. Totalt under helgen ska 48 lag delta. Foto: Viktor Ljungström

Ungdoms-SM i handboll avgörs i Stadium Arena

19-21 april avgörs SM i ungdomshandboll i Stadium Arena i Norrköping. Totalt ska 48 lag delta i helgens arrangemang vilket innebär ett deltagarantal på över 1000 personer.
Ungdoms-SM i handboll avgörs i fem steg där det första steget avgörs i september och det femte nu i april i Stadium Arena.
– Ungdomarna har lottats fram i gruppspelet och matcherna har organiserats med hänsyn till geografi. Målet är att lagen inte ska möta varandra två gånger, säger Johnny Nelderborn som är ansvarig för USM 2013.
Andra året i Norrköping
– Det blir en unik handbollsfest där många handbollsintresserade personer träffas, vi räknar med att det ska komma ungefär 4000 personer totalt under helgen, säger han.
Tidigare har vi haft tävlingen utspridd över Sverige där varje ålderskategori tävlar på sitt håll, nu får spelarna chans att gå och titta på andra matcher än de i sin egen ålderskategori. Det är framför allt lag från Skåne, Göteborg och Stockholm som finns representerade under USM, och det är också i dessa regioner där intresset för handbollsspelande är som störst.
– Handboll är den sport tillsammans med innebandy som växer allra mest bland ungdomar, fotboll har minskat och jag tycker att det är jättekul att handboll har blivit så populärt, säger Johnny Nelderborn.