Unga leker friidrott hos Tjalve

GoIF Tjalve i Norrköping har dragit i gång en ny träningsgrupp för barn i åldern åtta till nio år. – Vi fick in många önskemål och startade därför en ny grupp, förklarar Carolina Landberg, ledare och tränare för den nya gruppen.

Gruppen på omkring 20 barn har haft sina första pass i friidrott. Just nu är det inomhus som gäller och träningen äger rum i Stadium Arena.

– Barnen får testa längdhopp, tresteg, höjdhopp, bollkast, olika löpsträckor, hoppa över häckar. Däremot får de inte hålla på med spjut och slägga, det är de för små för än, berättar Carolina Landberg som också har en hjälptränare vid sin sida.

Allsidig träning

En gång i veckan samlas gruppen, på onsdagar. En dag i veckan är lagom, påpekar tränare Landberg. När våren kommer och vädret tillåter flyttar man ut och utövar sin idrott på Borgsmo IP. Troligen i maj någon gång.

– Friidrott ger en allsidig träning. Man tränar hela kroppen. Men det handlar mycket om lek, så ska det vara för barn i den här åldern, klargör Carolina.

Mycket lek

Hon tar leken till hjälp och smyger in kunskaper den vägen. Till exempel när barnen ska lära sig löpa på ett riktigt sätt.

– Då kör jag följa John och barnen får göra som jag. Det får lära sig att ha höga knän och att ta ut steget. Det är viktigt att göra rätt från början. Men som sagt, det är mycket lek i det hela, konstaterar friidrottstränare Carolina Landberg.