Ung vd på städföretag

Städbolaget Städarna anställer rekordung vd till nystartade kontoret i Katrineholm. Företaget som grundades i Norrköping för sex år sedan har vuxit och expanderar nu till grannkommunen i norr.

Den 1 januari öppnar företagets kontor i Katrineholm och snart blir 20-åriga Ebba Bauer Zetterblom vdmed ansvar för verksamheten i Katrineholm, Vingåker och Flen. Att anställa en nyutexaminerad gymnasist kan tyckas djärvt. Koncern-vd:n och grundaren Christoffer Sjögren är mycket nöjd med rekryteringen.

– Många kanske tycker att vi är galna som vågar satsa en sådan här etablering på en 19-åring, men vi är inte det minsta oroliga. Ebba är entreprenör ut i fingerspetsarna och har typiska ledaregenskaper säger han.

Framgångsrikt UF-företag

Det var när hon pitchade sin UF-företagsidé som hon träffade Christoffer Sjögren från Städarna för första gången. UF-företaget Pirum Parum UF tog hand om folks äpplen och gjorde bland annat äppelmust av dem. Idén var så bra att Ebba och hennes skolkamrater tilldelades priset Årets UF-företag i Östergötland. Nu är företaget avvecklat och när Ebba såg annonsen om att Städarna sökte en vd till Katrineholm tvekade hon inte på att söka.

– Jag chansade och ringde upp Christoffer. Vi bokade ett möte och nu är jag vd för kontoret i Katrineholm. Det känns väldigt bra men det är svårt att ta in. Kul att de vågar satsa på mig. Jag är jättetaggad, säger Ebba Bauer Zetterblom som nu arbetar för fullt för att lära sig allt om sin nya arbetsplats. Målet är att skapa tio arbetstillfällen till nya Katrineholmskontoret.