• Platsen spärrades av men hävdes under kvällen. Foto: Kajsa Nilsson

Ung man död i Hageby

En gripen i skottdrama

En avliden 20-åring, en skottskadad och gripen men polisen letar efter ännu en person. Det är facit efter tisdagens skottdrama i Hageby.

Vad som egentligen ligger bakom dödsskjutningen av en 20-årig man är inget som polisens presstalesman Thomas Agnevik vill spekulera om. Men att det finns kopplingar till olika kriminella organisationer torde stå ganska klart. Det är också vad man kan utläsa av det pressmeddelande som åklagaren i Norrköping, Torsten Angervåg, skickat i ämnet. Det handlar om en rättegång som just i skrivande stund inletts och där den numera mördade mannen är målsägande.

Rättegång

– På vilket sätt rättegången kommer att påverkas av det nu inträffade är för tidigt att säga, detta kommer jag diskutera med tingsrätten och övriga parter i morgon i samband med att rättegången startar, säger chefsåklagare Torsten Angervåg vid Åklagarkammaren i Norrköping som är åklagare i ärendet.

För mordet är åklagare inkopplade som förundersökningsledare. Den andre mannen som nu är gripen för sin inblandning är i 35-års ålder och känd av polisen sedan tidigare och då för liknande brottslighet. Brottsrubriceringen är i det ena fallet mord, alternativt dråp, samt försök till mord, alternativt dråp.

Letar efter fler personer

– Vi letar även efter ännu en person och vi börjar nu få en god bild över hur det hela kan ha gått till, menar Thomas Agnevik vidare och berättar att inflödet av tips och observationer från allmänheten varit god.– Det här behöver inte ha en direkt koppling till den nu inledda rättegången där den nu avlidna mannen varit målsägande och kopplingar till organiserad brottslighet. Det kan finnas andra bakomliggande orsaker som ännu inte kommit fram men det får framtiden och den inledda rättegången utvisa, avslutar Thomas Agnevik vid polisen i Östergötland.