• Karin Klöör är konstnär boende i Gryts Skärgård och dessutom ansvarig för Sjöhuset.Foto: Tommy Pettersson
  • Från utkiksplatsen ser man huset i miniatyr.Foto: Tommy Pettersson
  • Sjöhuset och hela Valdemarsvik lever upp påsommarhalvåret. Foto: Tommy Pettersson

Ulf Lundkvist ställer ut i Sjöhuset

Under Östgötadagarna den sjätte och sjunde september presenterade Sjöhuset en ny konstutställning av välkände Ulf Lundkvist och hans son Ola Lundkvist som textsatt konstverken.

Utställningen pågår fram till 31 oktober på Infocentret i Sjöhuset.

Sjöhusets lokaler ligger centralt och inbäddat i ett naturskönt rosarium med en fantastisk skärgård precis utanför dörren. Huset inrymmer en spännande kombination av kultur och information på en och samma gång.

Stiger man in i huset får man både sakupplysning om de omfattande miljöprojekten som fortfarande pågår i Valdemarsviks kommun men man får också uppleva konst i en spännade miljö.

– På tre år har vi haft drygt 18 000 besökare till dags datum. Det är både långväga turister såväl som ortsbor som besöker oss, säger Karin Klöör som är projektanställd i Sjöhuset och fortsätter.

– Nu under tiden när vi har haft miljöprojektet i gång så har vi varit oroliga för att besöksnäringen ska bli lidande men det har inte blivit så. Kommunen lever ju upp på sommaren och det gynnar vår verksamhet.

Omdaning av centrumet

Runt omkring Sjöhuset ligger det resturanger, bank, post och affär. Centrumhuset i Valdemarsvik AB är ett av Valdemarsviks kommun helägt fastighetsbolag som äger och förvaltar tre fastigheter i Valdemarsvik, bland annat Sjöhuset. Just nu pågår diskussionerna för fullt om en ny detaljplan för området och efter valet får vi se hur det blir med miljön kring det intressanta huset.