• Tvättställ som är formade som en skål är allt mer populärt i dag. Foto: Max Elofsson
  • Typiskt badrum. Foto: Max Elofsson
  • På Norrköpings Plattsättning finns ett stort utbud av delar till badrummet. Foto: Max Elofsson

Tvättställen som säljer

Norrköpings Plattsättning är företaget som fokuserar helt på att erbjuda ett komplett utbud av allt som kan tänkas behövas till badrummet. Sedan 1993 har de varit verksamma och här berättar de om vad som är mest populärt bland konsumenterna just nu.

I många år nu har de ljusa färgerna dominerat kakel och golv. Det håller i sig än i dag och Linus Hedberg, anställd på Norrköpings Plattsättning, ser en speciell anledning till det.

– Folk har blivit mycket mer medvetna nu än för bara tio år sedan. De väger in att ha neutrala färger på allting i badrummet för att de vet att de kanske inte kommer att bo i huset för evigt och då kan det vara bra att ha färger som alla kan tycka om, säger han.

Golv på väggen

Om man ska nämna några andra färger som kan vara på gång att ta över det ljusa på sikt, så är det beigt och brunt. Hans rekommendation i fall man vill inreda med mer färgstarka färger så kan man göra det på saker som inte kostar lika mycket att byta ut, till exempel handdukar.

Något som har kommit mer och mer på senare tid är att man inte nödvändigtvis behöver ha kakel på väggarna, utan att man använder samma plattor som man har på golvet i stället.

Anställningsyta

Det som har kommit mer och mer på senare år är ovanpåliggande tvättställ som är väldigt uppskattat. Alltså att man har en bänkskiva och sedan är tvättstället placerat på den som en skål.

– För bara några år sedan sålde vi nästan inga sådana men nu är det många som vill ha det. De flesta leverantörer satsar på det och fördelen som vi ser är att man får mer avställningsyta att ha andra saker på och det är viktigt för många, säger Linus Hedberg.

Populärt porslin

Tvättställ finns i många material. Porslin är det som säljs allra mest, men det finns andra alternativ med, såsom gjutmarmor. Linus Hedberg ser för- och nackdelar med båda som att porslin kan spricka lättare än vad ett tvättställ av gjutmarmor kan. Dock är de i gjutmarmor inte lika lätta att rengöra med de vanliga rengöringsprodukterna. Prisskillnaden är inte så stor, men på Norrköpings Plattsättning har de märkt att nästan alla ändå väljer porslin.

– Tvättställ av gjutmarmor kan man välja att forma hur man vill i princip, det är en fördel. Men vi ser ändå att porslin är mest populärt på grund av smidigheten, säger Linus Hedberg.