TV-shop och 1990-talsnostalgi

Visst minns ni TV-shops hemska 30-minutersreklamfilmer från 1990-talet där de likt en hynotisör lyckades få oss att köpa träningsmaskiner? Maskinerna blev fler och fler och varje gång visade de i svartvit bild hur hemsk den förra modellen var. Den nya kunde minsann göra fyra maskiners arbete och den var dessutom hopfällbar.

Efter de stora träningsmaskinernas tid kom Ab Slidern. Det blåa lilla hjulet med två handtag fick svenskarna att kasta sig till golvet för att rulla fram och tillbaka med magrutorna i sikte. Efter att ha rullat i några år kom äntligen befrielse genom Abtronic. Vältränade tjejer och killar knäppte på sig bältet och några minuter senare hade rutorna börjat definierats på magen. Ännu lite senare dök Sauna Belt upp. Enbart med hjälp av värme kunde centimeter efter centimeter räknas bort från midjemåttet. Funkade det? Nej, såklart inte.

Det enda som egentligen fungerar är ju trots allt att aktivera kroppen och musklerna, punktförbränning av fett existerar inte. Om du skäms för att dyka upp på gymmet finns många möjligheter till träning hemma i bostaden. Även utan lurendrejerier från TV-shop och liknande företag.

Bostaden är en ypperlig arena för träning. Överallt finns möjligheter till att få upp flåset, kanske har du någon gång tänkt på att det är jobbigt att dammsuga och moppa? Det är jobbigt, du tränar ju samtidigt som du gör nytta! Snacka om att slå två flugor i en smäll. Själv brukar jag rulla ut yogamattan och sätta på en instruktionsvideo på YouTube eller gå i trappan istället för att ta hissen. Läs mer om hemmaträning i veckans nummer av NM Bostad.