• Vita Hästens vd Fredrik Jensen och Upplev Norrköpings Johan Bergerfalk ser fram emot att se landskampen i Himmelstalundshallen. Foto: Kajsa Nilsson
  • Den 11 april är ett datum att boka in för alla hockeyfans. Foto: Kajsa Nilsson

Tre Kronor spelar i Norrköping

I april kommer de riktigt stora stjärnorna till Norrköping och Himmelstalundshallen. Tre Kronor tar nämligen emot Norges landslag för matcher i Oskarshamn och Norrköping den 10-11 april.

När Vita Hästen precis spelat klart sista matchen för säsongen tar landslaget över arenan. Senast de spelade i Himmelstalundshallen var över 25 år sedan. Den 9 september 1989 spelade Sverige mot Finland i Himmelstalundshallen, två år tidigare gästade Sovjet arenan.

– Tack vare att det råder hockeyfeber i Norrköping har Svenska ishockeyförbundet valt att förlägga en landskamp hit. Det är femte gången som svenska herrhockeylaget kommer och spelar här, redogör Johan Bergerfalk, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping.

Senast 10-2

Historiskt sett har det gått bra för Sverige när de spelat i Norrköping, senast Norges hockeylandslag gästade vann Sverige med 10-2, det var år 1958. Sedan 1939 har Sverige vunnit 73 av de 88 spelade matcherna mot Norge.

– Att landslagen möts här i Norrköping är oerhört glädjande för oss i klubben men också hela staden. Under division 1-året var vi lite bortglömda i Hockeysverige men nu får vi äntligen upprättelse. Att Tre Kronor kommer hit är som en fjäder i hatten, säger Vita Hästens vd Fredrik Jensen.

Matchen ingår i Euro Hockey Challenge och mötet är ett led i Tre Kronors VM-förberedelser.

Locka norrmän hit

Att arrangera en ishockeylandskamp är inte bara positivt utifrån sportsliga perspektiv.

– Det är viktigt att blickarna riktas mot regionen och Norrköping, säger Johan Bergerfalk och berättar vidare om möjlighet att locka hit norska fans.

– Norge är en bra motståndare. Det vet vi från damernas fotbolls-EM, då var det mycket norrmän här i och med semifinalen. Vi kommer att bearbeta folk att åka hit på weekend i Norrköping i samband med landskampen.

Johan Bergerfalk uppger att det förhoppningsvis kommer mer information om biljettförsäljningen under veckan.