Tre dömdes fyra års fängelse

I tisdags meddelade Norrköpings tingsrätt dom i målet i den stora bedrägerihärvan som pågått mellan december 2012 till januari 2014. Tolv personer har stått åtalade för bland annat grova bedrägerier. De inbetalda beloppen som omfattas av åtalet handlar om drygt fem miljoner kronor.

Personerna var åtalade för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri för att de gemensamt och i samförstånd genom vilseledande förmått främst småföretagare men även myndigheter och organisationer att betala för söktjänster på internet som saknat värde skriver åklagarmyndigheten. En av personerna är också åtalad för urkundsförfalskning.

10 000 brottsmisstankar

Rättegången startade den 15 februari och pågick i cirka 40 dagar under våren i Norrköpings tingsrätt. Ärendet omfattar närmare 10 000 brottsmisstankar och 500 målsägare var inblandade.

Tre av huvudmännen dömdes av Tingsrätten för grovt bedrägeri till fyra års fängelse vardera. Ytterligare sju personer döms för grovt bedrägeri till villkorlig dom och dagsböter. En av de åtalade frikändes helt.