• Tjejgymmet Athena har hunnit med hela 30 år i Norrköping, på bild syns Malin Allert och Marie Törnborg. Foto: Kajsa Nilsson
  • Stefan Slavnic i överläge mot Heidi Bäckefelt. Foto: Kajsa Nilsson
  • Under dagen fick mässbesökarna chans att prova många sorters träning. Här crossfit med World class. Foto: Kajsa Nilsson
  • Felicia Nilsson, Janis Nilsson och Mikaela Nilsson passade på att göra en mätning av sina kroppars muskelmassa. Foto: Kajsa Nilsson

Träningsmässa i Louis de Geer

Sista lördagen i september bytte Louis de Geer skepnad och all möjliga sorters träningsverksamheter passade på att visa upp sig under Heroes hälso- och träningsmässa.

Hela undervåningen myllrade av nyfikna besökare och peppade företagsrepresentanter. I ett konferensrum högre upp i byggnaden fanns chans att pröva bland annat crossfit, yoga och stavgång. På föreläsningsschemat stod Rim Mourad, Gary Fleming, Petra Kindlund och Johannes Årsjö.

Malin Allert och Marie Törnborg arbetar på Athena som är ett gym enbart för kvinnor.

–Att vi bara är tjejer är särskilt bra för invandrarkvinnor som annars inte skulle ha gått och tränat, säger Malin Allert.

Kroppsmätning

Vid en av de många mässmontrarna fick besökarna möjlighet att mäta sina kroppars muskelmassa.

 

– Det är bra att veta hur mycket fett och vatten man har i kroppen, ibland är det ju bara vatten, säger Mikaela Nilsson som var där tillsammans med sin syster Felicia och svägerska Janis.

Primate Lounge

På en stor brottningsmatta visade Primate Lounge upp sina olika sporter. Inom klubben utövas MMA, brasiliansk jiu-jitsu, grek-romersk brottning och thaiboxning.

– Den brasilianska jiu-jitsun är en mer fri och fysisk variant av judo, säger ägaren Daniel Bäckefelt och syftar på det som frun Heidi Bäckefelt och kompisen Stefan Slavnic visar för besökarna.