• Att spela volleyboll är en utav många utomhusaktiviteter som finns i Norrköping. Foto: Tommy Pettersson

Träna i det fria

Utomhusaktiviteter i Norrköping

Norrköping erbjuder en mängd olika alternativ till träning för den ekonomiska medborgaren. Det finns möjlighet till motion såväl i vatten, med löparskorna på eller med vännerna på volleybollplanen.

Förra veckan slog Himmelstalundsbadet upp portarna för sommaren och kommer att hålla öppet dagligen till och med mitten av augusti för motionärer och semesterfirare. Alldeles i anslutning till badet ligger det stora Himmelstalundsfältet som lämpar sig ypperligt för intervallträning eller andra aktiviteter tillsammans med vänner och familj.

Frisbeegolf

I den lummiga Folkparken gömmer sig flera alternativ till träning, inte minst den vackra strandpromenaden som slingrar sig längs med Motala Ström, bortemot Femöresbron och tillbaka – en promenad eller joggingtur som särskilt tidiga morgnar bör upplevas. Förutom detta finns möjlighet till frisbeegolf och volleyboll i parken.

Strövtåg

Har man möjlighet att ta sig lite längre utanför staden finns det möjlighet till frisk luft och spännande miljöer på strövtåg genom Kolmårdsskogen. Lite mer lättillgängliga vandringsleder finns bland annat i Abborreberg, Klockaretorpet och Kvarnberget. I Vrinneviskogen finns det möjlighet till träning för hela familjen, och dessutom finns här en rullstolsanpassad slinga som med utbildande inslag lämpar sig även för de allra minsta.

På cykel

Som cyklist gäller det att vara kreativ och hitta nya vägar som inte ännu har upptäckts av en själv. Runt Norrköping finns många platser som lämpar sig för utforskning med cykel. För en mer strukturerad plan för cyklandet finns kartor över cykelleder att hämta på turistbyrån.