• Sofia Daoud skapar mötesplats för singlar där det främsta syftet är att umgås snarare än att dejta.

Träffa singlar utan att ragga

Sofia Daoud tröttnade på jakten efter att ha testat krogen, mataffären och nätdejting utan att riktigt känna sig bekväm. Nu skapar hon en träffpunkt där singlar får träffas och umgås kravlöst. På schemat finns middag, föreläsning med fikabuffé, biobesök, vin- och ölprovning samt dagsutflykter tillsammans med andra ensamstående.

– När man är i 40-årsåldern och ensamstående hamnar man lätt utanför i sociala sammanhang, trots att ens vänner inte menar något illa. Jag startar Duor för att man ska ha möjlighet att göra saker med andra, bio är till exempel inte lika roligt att gå på ensam när man inte har någon att diskutera filmen med efteråt, säger hon.

Fullbokad kickoff

På lördag är det kickoff där Sofia Daoud ska förklara konceptet och de 50 platser som var utlysta är redan uppbokade. Nästa Duor-arrangemang blir i november i form av en middag på restaurang Vila. Tanken är att man ska träffas och umgås förutsättningslöst över en middag. Vad det leder till för enskilda individer rör inte samordnaren.

– Jag vill inte ha ansvar för de kontakter som tas utanför, och jag kontrollerar inte att de som kommer på träffarna faktiskt är singlar. Det är upp till dem.

Aktiviteterna är öppna för alla som är 30 år och äldre och den förväntade målgruppen är 35-55 år.

– Men det hindrar så klart inte folk som är 33 eller 60 år att komma. Jag tror att de flesta deltagarna kommer att vara i 40–50-årsåldern. Vi är många som behöver sätt att umgås på och jag har hittills fått positiva och uppmuntrande kommentarer från folk, säger hon.

Till en början sker arbetet med Duor vid sidan om jobbet som produktionsledare på Martin och Servera men tanken är att hon ska låta företaget växa om intresset blir stort.

– Jag kommer att arbeta i samma utsträckning som nu i ett år framöver, med ett arrangemang i månaden. Sedan får jag se om det är aktuellt att satsa ytterligare på verksamheten, hittills har jag bara gått back, säger hon.

Utgångspunkten för aktiviteterna kommer att vara i Norrköping men hon vill inte sätta någon geografisk begränsning för deltagarna.

– Det har länge funnits en slags hatkärlek mellan Norrköping och Linköping och jag önskar att det fanns ett bättre samarbete där. Linköpingsbor är välkomna att vara med här också!