• Female DJ Revolution består av Malin Ross, Sibel, Kristina Gern och Cazzi Opeia. Nu är dem alltså aktuella med spelningen på Bråvalla Festivalen. Foto: Ivan da Silva/Joia Agency

Tjejrevolution på dagparty

Bråvallafestivalen bjuder på många spännande akter och aktiviteter. Management- och artistagenturen Joia Agency bjuder på dagpartyn under alla festivaldagarna. En av akterna som kommer att vara med är Female DJ Revolution, som just nu är aktuella med singeln Shine.

Joia Agency grundades av Jonas Sellberg, Luciano Ingrosso och Thomas Svanström för fyra år sedan. Agenturen är specialiserad på att ta fram dj-akter och en av deras lovande akter är Female DJ Revolution, som bland andra ska vara med på Bråvallafestivalen.

Malin Ross är en av medlemmarna i Female DJ Revolution. Hon har höga förväntningar inför festivalspelningen under dagsfesterna, som hålls vid den stora dansscenen.

– Dayparties är den bästa versionen av fest. Tanken är att få folk att sluta sega på campingen på dagen och komma ut i solen, säger Malin Ross.

Det är långt ifrån första gången som Female DJ Revolution är med i stora sammanhang. De har både gig utomlands och i Sverige i bagaget. Malin Ross säger att de hade låga förväntningar på Bråvalla förra året, men att det blev en av deras bättre spelningar. I år tror hon därför att det kommer bli ”sjukt roligt” och att Bråvalla kommer få en chans att växa.

Gör sin grej

Female DJ Revolution består av enbart tjejer som spelar tillsammans i en annars mansdominerad musikbransch. Malin Ross säger att det inte är någonting som de brukar tänka på.

– Det är inte någonting som vi lägger energi på, utan vi spelar och gör vår grej, säger hon.

Ännu är inte datumen för Female DJ Revolutions sommarturné spikad, men de har planer på spelningar runt om i Sverige och i Europa. En sak är i alla fall säker. Female DJ Revolution är här för att stanna.