Titanic omsatte 45 miljoner

Nu har säsongen för den tillfälliga utställningen Titanic – The Exhibition avslutats och av Upplev Norrköpings siffror att döma har det varit en riktig succésäsong.

Av de 51 642 besökare som kom till utställningen var cirka 70 procent turister och drygt hälften av dem gjorde dagsbesök. 46 procent av turisterna valde att övernatta i Norrköping och den totala vistelsekonsumtionen per person var 1 300 kronor, vilket innebär en turistekonomisk omsättning om 45 miljoner kronor.

– Givetvis är den stora andelen turister som besökt utställningen oerhört positivt och långt över vår förväntan, även om de signaler vi har fått från framförallt handeln har pekat på många inresande besökare. Det visar även vikten och betydelsen av att skapa nya anledningar att resa till kommunen, för att utveckla besöksnäringen, säger Stefan Papangelis, VD Upplev Norrköping via hemsidan.

Vinnande koncept

Konceptet med att ha en stor utställning i Värmekyrkan om somrarna har lockat mycket besökare till Norrköping. 97 procent av dem som besökte Titanicutställningen i Värmekyrkan kommer själva från Sverige och 62 procent av besökarna har sin hemvist i Östergötland.