• Ronny Österberg, Therese Carnklev och Lars Stjernkvist vid prisutdelningen. Foto: Kajsa Nilsson
  • Konstnären Soledad Ericsson bidrog med verket ”Ljuslykta” till pristagarna. Foto: Kajsa Nilsson
  • ”Är det så att en affär eller verksamhet är tillgänglig för funktionshindrade så är den tillgänglig för oss andra också.” sade Stjernkvist i talet till vinnarna. Foto: Kajsa Nilsson

Tillgänglig Ica-butik prisas

I slutet av februari prisades Ica Strömmen för sina goda insatser för tillgängligheten i butiken. Priset delades ut av kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist, mitt i butiken en fredag vid lunchrusning.

– Det är jättekul att få dela ut priset. Huvudskälet till att Ica Strömmen får priset är att de med hjälp av bemötandet är tillgängliga för kunderna. Det är ett pris till alla som jobbar i butiken. Ska man ha bra bemötande och bra service måste alla hjälpas åt. Är det så att en affär eller verksamhet är tillgänglig för funktionshindrade så är den tillgänglig för oss andra också. Alla blir i förlängningen vinnare, säger Lars Stjernkvist i sitt tal till pristagarna.

Sedan 2007 har tillgänglighetspriset delats ut för att visa på goda exempel bland Norrköpings näringsidkare. Priset är egentligen en hedersutmärkelse och består av ett diplom och ett konstverk som personer inom den kommunala verksamheten Estetverksta'n har tillverkat. Årets konstverk är skapat av Soledad Ericsson och heter Ljuslykta.

Diskuterar mycket

Butiksägaren Christian Hagman kunde inte närvara vid prisutdelningen, istället fick Therese Carnklev och Ronny Österberg representera personalstyrkan. Therese har varit anställd i sju år och Ronny i två år. De berättar om den ständigt levande diskussionen om att möta och se kunden.

– Vi pratar mycket om bemötande och om att vi måste se alla kunder. Kunden kommer alltid först, säger Therese och Ronny fortsätter.

– Kunderna är vårt levebröd och vi hjälper dem oavsett om de har hinder eller inte.