• – Vi gillar livet på landet, man blir lugnare här. Tystnaden är härlig och att bara kunna släppa ut barnen känns lyxigt. Och att ha släkten rakt över gårdsplanen tycker vi är mysigt.

Tillbaka till barndomshemmet

Maria och Daniel återvände till landet och Marias barndomshem. Själen, minnena värmen fanns där. Och en fantastisk möjlighet för barnen att växa upp i den fria naturen.

Familjen Fagrés nybyggda hus var färdiginrett och fixat när Marias föräldrar bestämde sig för att sälja 70-tals kåken där hon växt upp. Men paret var sugna på att låta huset stanna i släkten och återvända till Marias barndomstrakter. Med mormor och morfar tvärs över gårdsplanen och pappas verkstad på ägorna där Daniel arbetar kändes det som ett bra tillfälle att återskapa den trygga uppväxten för döttrarna Jonie och Noelle. Friheten i naturen, närheten till släkten och lugnet på landet passade familjen, som brinner för att verka på orten och älskar att ha mycket folk hemma.

– Det kändes charmigt att återvända hem. Huset hade otrolig potential med stora rymliga ytor, men vi gick loss direkt och satte vår prägel på hemmet. Vi är inga sjuttiotals entusiaster även om det är modernt nu med mörka träslag och gamla material. Vi gillar ljust och fräscht och det stilistiskt svarta och vita med inslag av retro och femtiotal.

Daniel, som är utbildad möbelsnickare i grunden men idag arbetar som plåtslagare, är den som verkställer alla idéer på hemmafronten.

– Vi hjälps åt, men det är Maria som kommer med idéerna som jag sedan förverkligar.

– Daniel är verkligen så duktig och resultaten blir så bra. Utemöbeln med bord och bänkar som han byggt är det många som velat beställa.  

Familjen lever ett socialt liv och gillar att ha folk hemma och det finns utrymme. Utöver markplanets generösa utrymmen finns i källarplanet en gillestuga med öppen spis och nyinlagd heltäckningsmatta som höjer mysfaktorn, gästrum och stora förvaringsutrymmen och dessutom en bastu. 

– Maria jobbar ju inom kyrkan och vi har ofta fullt hus här hemma och då är det gott att ha utrymme så att alla får plats.

– Och äntligen har Daniel fått sin efterlängtade bastu.

– Ja bastun är det bästa med hela huset!

Lotta Andersson