• Katarina Wändahl, projektledare för Leva livet-veckan, menar att det kan hända något nytt när samtalen tas utanför kyrkans lokaler. Foto: Kajsa Nilsson

Tema längtan hela veckan

Liva livet-veckan igång

I lördags startade Leva livet-veckan där Svenska kyrkan är motor för att få igång intressanta samtal i många sammanhang runt om i staden. Årets tema är längtan och det tar sig olika uttryck på veckans programpunkter.

Andra året

Idén med veckan är hämtad från Karlstad där man haft Livet är värt att leva-vecka sedan tio år tillbaka. I Norrköping började man förra året.

– Förra året var uppstart och vi fick positiv respons på veckan. Vi är nöjda, säger Katarina Wändahl, projektledare för Leva livet-veckan.

Släktforskning och yoga

Under veckan kan man bland annat gå till Stadsbiblioteket för att prata om släktforskning och längtan efter sina rötter, gå till Coffice för att prata om längtan efter att starta eget företag och delta i yoga på temat längtan efter ett friskare liv i Munkebodagården i Norsholm. Vissa aktiviteter hålls i kyrkans lokaler.

– Idén är att framför allt inte vara i kyrkans lokaler. Vi gör ju det här alltid annars. Det händer nya saker när man är någon annanstans, säger Katarina Wändahl och tillägger att kyrkan inte är avsändare för de olika programpunkterna.

– Vi är bara en motor på samma sätt som Norrköpings kommun är för Kulturnatten, förklarar Katarina Wändahl.

Hela Leva livet-veckans program finns att läsa på levalivet.se. Veckan pågår lördag till lördag.