• Hälsocoachen Sofie Hallgren bjuder in till en helkväll med träning i nattklubbsmiljö.

Svettig nattklubb i Värmekyrkan

Hälsocoachen Sofie Hallgren startar något nytt för Norrköping. En nattklubb där det inte finns några ursäkter för att inte röra på sig. Den 30 januari håller hon i Training by Night i Värmekyrkan där deltagarna får prova fem träningspass av olika intensitet.

Sofie Hallgren hade hört talas om liknande kvällar i Stockholm och nu tar hon konceptet  till Norrköping. Träningskvällen är öppen för alla men man måste köpa biljett på förhand. Precis som på vanlig nattklubb står en DJ för musiken och för att bygga på nattklubbskänslan ytterligare kommer nattklubbsbelysning att användas. Istället  för att fritt röra kroppen till de senaste hitlåtarna är kvällen indelad  i fem träningspass,  varav två riktigt tuffa sådana.

– Det är klart att det är tufft men tanken är att man ska orka alla passen, säger Sofie Hallgren och tillägger att det kommer att finnas sponsorer på plats som bjuder på energipåfyllning mellan träningspassen.

Nyttig nattklubb

Vanligtvis brukar nattklubbsbesök vara lika med ett stort kaloriintag. På Training by Night är det precis tvärtom.

– Många är motiverade till träning och att  vara nyttiga och vill inte gå ut. Här får de  möjlighet att gå ut på nattklubb där det bara säljs juicer och smoothies i stället för alkohol i baren, säger Sofie Hallgren.

DJ spelar musik

Lokalen är stor och Sofie hoppas på att sälja mellan 300 och 400 biljetter. De 200 första personerna på plats får varsin goodiebag. Under kvällen bjuds det på zumba, grit, crossfit, yoga och box med instruktörer från Fresh Fitness, World Class, Medley och X-force Factory Fitness. Blir kvällen lyckad ska Sofie Hallgren se till att arrangera en liknande i höst – och på sikt även i Linköping.