• The Haundet spelar på Black Christmas. Foto: Pressbild

Svart jul

För tredje året i rad blir det Black Christmas i Norrköping och Värmekyrkan. Ett av banden är Linköpingsbördiga The Haunted.

Arrangören Olof Wikström gör den här hårda festivalen för de som inte vill fira jul. För lite hädiskt det är det allt.

– Jo, det påminner väl mera om ett midvinterblot än om en traditionell julkonsert. Men så vänder jag mig också till en publik som kanske inte firar jul i traditionell mening. Årets upplaga av Black Christmas innehåller hårdingar som Marduk, 1349, Firespawn och sedan Neothrasharna i The Haunted där Linköpingsbon Patrik Jensen är primus motor.

The Haunted

– Jo, jag tyckte att det var dags för lite thrashmetal i år. De två övriga åren har varit, så gott som utsålda, och det ser inte ut att bli sämre med det i år heller utan biljettförsäljningen har gått bra så här långt.Nyheter för i år är att man kommer ha en restaurang inne där man även har en utställningsyta och viss försäljning. Det är ju inte bara en musikfestival utan även en mässa vilket har visat sig vara mycket lyckat. Festivalen Black Christmas är här för att stanna och har visat sig fylla ett behov av lite hårdare musik även i jultid. Olof Wikström menar att han är helt rätt ute. Sedan får man se hur framtiden ter sig. Årets upplaga äger rum den 16-17 december.