• Captain America, Bruce Banner och The Incredible Hulk är några av alla superhjältar som gästar Norrköping i sommar i utställningen Marvel Avengers Station. Foto: Marvel

Superutställningen till Norrköping

Hulken, Captain Armerica och The Iron Man kommer till Norrköping, när världens största Marvel Avengers-utställning öppnar i Teknikhallarna den 1 juni 2018. Med det kan norrköping slå sig i lag med Beijing och las Vegas där utställningen tidigare visats.

Tidigare har Norrköping gästats av stora upplevelseutställningar som Harry Potter och Titanic. I förra veckan annonserade Upplev Norrköping att det är dags för nästa stora utställning att inta staden, med Marvel Avengers med hjältar som Thor, Captain America, The Iron Man och the Hulk. 

Öppnar i sommar

Mattias Persson på Upplev Norrköping är fortfarande återhållsam med information om utställningen men bekräftar att det är klart att den öppnar i teknikhallarna den 1 juni 2018.

– Det här är en utställning i världsklass och det känns otroligt kul att ha fått hit den till Norrköping, säger han.

Utställningen, som hade premiär i New York, har även visats i Las Vegas. Närmast kommer den från Beijing, där den rullat under de senaste tio åren.

– Norrköping hamnar i fint sällskap, säger en nöjd Mattias Persson.

I utställningen kan besökaren själv delta interaktivt och bland annat titta in i Bruce Banners, alltså Hulkens, laboratorium och ger en inblick i vetenskapen bakom alla superhjältar. I de tidigare utställningarna har man bland annat kunnat ta del av Captain Americas sköld och kläder.

I Norrköping kommer utställningen att visas hela sommaren från den 1 augusti.