• Mässmontrar i långa rader hade information om pensionen till besökarna. Foto: Wladimir Loyola
  • Tommy och Gunilla Sanderfalk tyckte att de olika montrar och föreläsningarna som ställdes upp och hölls på mässan i Värmekyrkan var mycket intressanta. Foto: Wladimir Loyola
  • Rune och Kerstin Elvhage passade på att besöka mässan. Deras nästa aktivitet bilr IFK:s Stjärnkväll den 15 november.

Succémässa för pensionärer

Östergötlands första Seniorevent innebar omedelbar succé förra veckan. Peter Lindgren från arrangörsorganisationen är mycket nöjd med dagarna. – Vi räknade inte antal besökare så det är svårt att säga exakt, men jag uppskattar att det var 4 000 - 5 000 besökare där totalt, säger han.

Många besökare kom båda dagarna. Seniorevent riktar sig till alla som är 55+ och nyfikna på vad som finns att göra för pensionärer, dessutom fanns det utställare med information om praktiska saker som rör pensionärer.

Lennie drog folk

Därtill fanns möjlighet att gå på föreläsningar. Det som drog allra mest publik var Lennie Normans framträdande på scenen.

– Det var mycket folk som rörde sig i lokalen men när Lennie Norman skulle gå upp på scenen kulminerade det. Vi fick flytta fram massor av extrastolar för att alla besökare skulle få plats, säger den nöjda arrangören.

Även mässans andra dag innebar höga besökssiffror och då var det politikerutfrågningen som lockade flest. Nästa vecka rullar Seniorevent vidare till grannstaden Linköping för ett liknande upplägg.