• Lino Casimiro på Work For You tycker det är ett bra tillfälle för arbetsgivare och arbetssökande att mötas och diskutera. Foto: Max Elofsson
  • Joseph Heli och Shinal Behno tycker det är ett bra initiativ med mässan. Foto: Max Elofsson
  • My Lindholm och James Åberg från Arbetslivsresurs var var på plats för att ställa ut på mässan. Foto: Max Elofsson
  • Jassin Javanmiri från Flytt & Städ sökte också nya medarbetare. Foto: Max Elofsson

Succé för jobbmässan

Under torsdagen den 6 oktober anordnade Work For You en jobb- och utbildningsmässa på Norrköping Konferens Pronova. Det blev ett tillfälle för båda parterna att knyta nya kontakter.

Norrköpings kommun är en av de kommuner i Östergötland där arbetslösheten är som absolut högst enligt Arbetsförmedlingens siffror. Work For You, som är en kompletterande aktör från just Arbetsförmedlingen anordnade i början av oktober en mässa för att låta arbetssökande och företagare mötas på neutral mark och prata om framtidsmöjligheter.

– Det är mycket roligt att vi får till detta igen. Det är en av höjdpunkterna på året, säger Work For Yous rekryteringskonsult Lino Casimiro.

Sjunde gången

Mässan blev välbesökt av människor av varierande ålder. Vissa var ute efter att göra ett gott intryck hos potentiella arbetsgivare och vissa hittade utbildningar som de nu vill söka.

Shinal Behno och Joseph Heli var två av mässans besökare.

– Det är jättebra att sådana här mässor arrangeras, säger Shinal Behno och Joseph Heli håller med.

Det här var Work For Yous sjunde jobbmässa som de arrangerar och den andra för i år.

Sätt att komma närmare

På plats i lokalen fanns 48 utställare där alla i dag är i behov av anställning eller kursdeltagare. Städfirmor, telecomföretag, försvarsmakten och restaurangutbildningar var några få av utställarna.

– Det här ett bra sätt att komma närmare och marknadsföra oss, säger James Åberg från Arbetslivsresurs som ställer ut på mässan för fjärde gången.

– Vi hoppas på flera deltagare till våra kurser och har mött bra respons än så länge, säger Elenor Sandberg från Astar.