• "Använd samma färger i textilier och glas för att skapa en röd tråd. Inspireras också av årstiden när det kommer till färgval", tipsar Lena.
  • "Grundläggande är att rensa först, sätta din färgskala och inreda med detaljer utifrån den", säger Lena Hansson på Abenius Homestyling.
  • Ut med frukten och in med rotfrukterna är ett av tipsen.
  • "Grått och vitt är en säker bas", säger Lena.
  • Satsa på en hemtrevlig känsla i hemmet – ett par glasögon, en kopp och en öppen bok ger känslan av att det är bebott.

Styla rätt inför försäljning

Lena Hansson driver Abenius Homestyling och har stylat lägenheter inför försäljning och företagsmiljöer. Hon är medveten om hur viktigt det är att sätta rätt touch inför försäljningen. Här ger Lena sina bästa tips inför visning.

Städningen är A och O. Inför visning och fotografering är det viktigt med städade ytor som att städa bort kläder och skor i hallen.

– Hemmet ska kännas luftigt. Börja med att rensa bort allt först så att du har rena ytor innan du planerar ditt tema för bostaden.

Den röda tråden

För att skapa en röd tråd brukar Lena använda färger som återkommer i textilier, metaller och glas i de olika rummen.

– Vitt och grått går alltid hem, men våga använda färg och inspireras av årscykeln när det kommer till färgval. Man kan även välja en viss detalj som sticker ut från temat. Men blanda samtidigt inte för många färger eller material, det skapar ett rörigt intryck.

Hallen ger första intrycket

För Lena handlar hallen om att skapa ett inbjudande första intryck och återspegla en rymd.

– I hallen vill man väcka nyfikenheten. Jag tycker att det är snyggt att ha en specifik detalj i hallen, en färg eller ett material, som även tas upp i de andra rummen.

"Hemtrevligt – inte privat"

Enligt Lena bör privata prydnadssaker tas bort innan visning. Det ska kännas hemtrevligt som att någon bor där, men inte privat.

– Man kan lägga fram öppna målarböcker i barnens rum. En uppslagen bok med ett par glasögon på, en tidning bredvid en kopp på soffbordet och en filt slarvigt upphängd över fåtöljen för att ge känslan av att det är bebott.

"Lek med blommor"

Att ha den klassiska buketten på ett bord är inte ett självklart val för Lena.

– Det är lekfullt att använda grönskan från örter. Men man kan också kombinera en bukett med kvistar och blomskott i små vaser.

Från frukt till rotfrukt

En klassiker är att ställa fram ett fruktfat inför visning.

– Fruktfat i all ära, men jag byter gärna ut frukten till rotfrukter. Nu när hösten är här.