• Strömparken är en av de nominerade i en arkitekttävling från Sveriges arkitekter. Foto: Kajsa Nilsson
  • Laxtrappa är ett av inslagen i parken. Foto: Kajsa Nilsson

Strömparken kan få pris

Strömparken i Norrköping har blivit omtyckt av såväl barnfamiljer som tonåringar och pensionärer. I våras blev parken utsedd till Östergötlands mest framgångsrika arkitekturverk under Motala Expo. Nu är parken nominerad i ytterligare en tävling.

Sienapriset delas ut av Sveriges Arkitekter med Starka betongindustrier som sponsor för att främja god utemiljö. Strömparken i Norrköping är en av de fyra nominerade. Sienapriset har delats ut sedan 1987 och tilldelas ett objekt och dess arkitekt. I Strömparkens fall är det landskapsarkitekterna Ulrika Heidesjö och Johanna Grander på Tyréns som står bakom ritningen.

28 november

Priset delas ut den 28 november och består av en hedersutmärkelse i form av diplom och reliefplakett. Den vinnande arkitekten får en studieresa till Siena i Italien.

– Det är fantastiskt roligt med den här nomineringen! Vi på kommunen är stolta och glada över att vårt initiativ att omgestalta parken ledde till att Norrköpingsborna fick en ny, omtyckt samlingspunkt. Och det är verkligen roligt att den även uppmärksammas av branschen, säger Annika Skogetun, verksamhetschef på tekniska kontoret på kommunens hemsida.