• Vd:n Rickard Eriksson startade Vingåker Factory outlet 1997 och fortfarande tycker han att jobbet är lika kul som då. Foto: Max Elofsson
  • Kavajer i mängder. Foto: Max Elofsson

Stort firande av jubileum

Under året firar Vingåker Factory Outlet 20 årsjubileum. Företagets vd Rickard Eriksson ger sin syn på hur dessa 20 år har varit, utökningen och hur den stigande internet-handeln har påverkat dem.

Året är 1997 och Rickard Eriksson fick erbjudandet om att dra igång sin egen verksamhet i ett antal större lokalutrymmen i Vingåker. Det var då som Vingåker Factory Outlet såg dagens ljus för första gången. De började på 600 kvadratmeter, i dag 20 år senare har det mångdubblats och täcker en yta på totalt 6 000 kvadratmeter.

Folk vallfärdar från flera delar av landet för att fynda märkeskläder till ett mycket förmånligt pris jämfört med vad det skulle kosta i vilken annan butik som helst. Närheten till både Östergötland och Stockholm gör att det ligger perfekt placerat mellan de två storstadsregionerna.

Jubileum

Under 2017 firar Vingåker Factory Outlet 20 årsjubileum, vilket kommer att märkas en del under hela året.

– Vi sa det direkt vid starten att vi inte bara ska sälja våra egna varumärken utan vi ska ha externa också. Så i dag har vi flera 100 varumärken som vi säljer hos oss, säger vd:n Rickard Eriksson.

Anledningen till det är för att få en mix och en grundanledning till att besöka dem. Det är ett koncept som de håller på än i dag.

Fortfarande roligt

Ska man vara noga så startade de i augusti 1997, så det blir framför allt i sommar som 20 årsjubileet kommer att märkas som allra mest. Under en period i höst kommer särskilda jubileumspriser att finnas i butiken.

– Jag tycker verkligen fortfarande att det är roligt. Men det blir ju inte lättare med åren, även om vi har internet-handel så vill vi helst att folket ska komma till oss, säger han.

Gör inte rättvisa

Rickard Eriksson tillägger att det endast är ett fåtal artiklar som de kan ha ute till försäljning via internet. Närmare bestämt är det 75 procent fler produkter som är till försäljning i butiken.

– Vår internet-handel gör oss inte rättvisa. Men oavsett vad man tycker om det så måste vi göra det bästa av det, för det har kommit för att stanna, säger Rickard Eriksson.

 

Vingåker Factory Outlet

Grundat: 1997

Butiksyta: 6 000 kvadratmeter

Antal varumärken: 391

Ägare: Rickard Eriksson