Stor boxningscup i Söderköping

Boxare från England och Norge kommer och kanske också från Uganda. Gripen boxningsklubb i Söderköping arrangerar något riktigt stort helgen 26-28 september. - De blir en hel del boxare från de här länderna och många svenska. De från England och Norge kommer och förhoppningsvis även de från Uganda. Det kan bli problem med deras visum men vi hoppas att det löser sig, konstaterar Jimmy Björketidt, tränare och sekreterare i klubben.

Den internationella tävlingen som kallas Gripen Cup och äger rum i sporthallen Vikingen i Söderköping blir ett rejält event. Bland annat deltar Anna Laurell i 75-kilosklassen, hon är en av Sveriges bästa boxare.

– Vi räknar med 200 boxare totalt och alla klasser ska vara med. Både ungdomar mellan 10 och 15 år, juniorer 15-18 år och även seniorer. Vi kör även alla viktklasser. Med svenska mått är det en riktigt stor tävling, berättar Jimmy.

Tar över cup

Gripen BK har bara funnits i ett knappt år men har redan gjort stora avtryck. Nyligen hade man en liten tävling och ett läger ihop med Stockholmsklubben Linnea. Gripen Cup blir den första stora tävlingen man arrangerar.

– Falken Cup som arrangerats i 30 år har lagt ner. Det var den första stora tävlingen för säsongen och vi sa att vi kan köra i stället. Nu ska vi försöka ordna en lika bra cup som de gjorde, säger Jimmy.

Han berättar att Gripen redan är den största boxningsklubben i östsvenska området. Snabbt marscherat på ett knappt år.

Klubben har 30 medlemmar varav sex är matchboxare, några på elitnivå, och 10-15 stycken diplomboxare.

– Till Gripen Cup hoppas vi kunna ställa upp med tio boxare, säger Jimmy Björketidt.