Stoppades med spikmatta

Föraren misstänkt för rattfylla

I eftermiddags stoppade polisen en flyende bilist med hjälp av spikmatta. Personerna i fordonet greps och bilföraren är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri samt narkotikabrott. Passageraren misstänks för narkotikabrott.
Vid lunchtid kontaktades polisen av ledningscentralen för Örebro län angående en bilist som körde vårdslöst på riksväg 51 söderut mot länsgränsen.

Nära att krocka

Föraren försökte köra ifrån en polispatrull från Örebro och var tidvis över i mötande vägbana och ute i vägrenen. Flera gånger var den nära att kollidera med andra fordon.
Polis i Östergötland anslöt i insatsen i Finspång. Färden gick genom Finspång, mot Norrköping. Ytterligare polispatruller anslöt i insatsen. Bilisten hörsammade inte polisens uppmaningar att stanna. Mellan Finspång och Norrköping var hastigheten tidvis uppe i närmare 180 kilometer i timmen.

Stopp i Eriksberg

Polisen fick stopp på bilen vid Eriksbergsrondellen, strax före Norrköping, med hjälp av spikmatta. Bilen fortsatte en kort sträcka genom rondellen där polisen kunde trycka ner den i diket genom ett så kallat plåtstopp.
Två män fanns i bilen, den ena belades med handfängsel i samband med ingripandet på grund av våldsamt uppträdande. Båda misstänktes vara påverkade av alkohol eller narkotika. Vilka brottsrubriceringar som blir aktuella är i nuläget inte fastställt.

Privatperson fick punka

I samband med att spikmattan lades ut körde även en privatperson ur allmänheten över, vilket resulterade i punktering. Polisen såg till att föraren fick bärgning av bilen.
Vid en genomsökning av fordonet har man funnit flera typer av narkotika. Personerna i det stoppade fordonet har gripits misstänkta för narkotikabrott. De gripna är två män i 20-årsåldern, och de är nu förda till arresten i Norrköping.