Stiljakt och konsumtionspirr i magen

Listan över inredningsstilar kan göras lång. Själv tillhör jag skaran som inte riktigt har hittat någon utmärkande stil. Jag tror att vi är många som känner oss vilsna iinredningsdjungeln men är det inte lite mysigt ändå?

Secondhandfynd blandas med massproducerade Ikeamöbler och på väggarna hänger en brokig skara tavlor och hyllor. Tillsammans skapar de ett något förvirrat men samtidigt mysigt intryck.

Avundsjukan

Jag har alltid avundats dem som kan hålla sig till en enda stil i sitt hem, eller för den delen garderob. Själv har jag svårt för att bestämma mig för vem jag egentligen är stilmässigt; svart och blankt är ju lika fint som träigt mjukt. Spets och skira gardiner är minst lika snyggt som ett virrvarr av bjärta kulörer. Visst är det tur att man får göra som man vill! Hemmet är visserligen ett slags skyltfönster för besökare men det är till största del din egen privata vrå där du ska trivas som allra bäst. Inte en enda människa har rätt att ifrågasätta dina val.

Frossa!

Jag uppmanar alla oavsett stil och smak att frossa i höstens breda utbud av inredningsartiklar. Att uppmana till konsumtion är ingenting som jag dagligdags gör men jag vill ändå slå ett slag för att skapa lite ljus i höstmörkret. Varför inte ta en promenad till din närmsta secondhandaffär eller loppis? Det är snällt mot både plånbok och miljö. Dessutom kan du lämna tillbaka din pryl när du har tröttnat på den.

Kittlande känsla

Det är något kittlande med att få tillföra en ny detalj till hemmet. Känslan av det nya är svår att beskriva, men det skapar onekligen ett pirr i magen på mig. Kanske sitter känslan kvar från studietiden då varje ny inredningsdetalj var ett stort ekonomiskt beslut. Oavsett vilket så är jag glad för att pirret finns kvar.