• Jennifer Cruz har blivit instruktör och öppnar snart sin egen nagelskola för blivande nagelterapeuter. Foto: Kajsa Nilsson
  • Här är Jennifers egna naglar i trendig ballerinaform. Foto: Kajsa Nilsson
  • Märket Moyra kommer till Sverige genom Jennifer Cruz i Norrköping. Foto: Kajsa Nilsson
  • Salongen utökar med makeup-del. Jennifers förhoppning är att snart knyta till sig en make up-artist. Foto: Kajsa Nilsson

Stans nya nagelskola hos Cruz

Under våren öppnar Norrköpings nya nagelskola hos Jennifer Cruz på Nordantill. Hon expanderar sin verksamhet till att innefatta salong, butik och nagelskola.

Med en stor passion för sitt yrke har Jennifer Cruz hållit sig sysselsatt som egenföretagare sedan studenten från stylistprogrammet på Kungsgårdsgymnasiet för snart tre år sedan. Jennifer fick stor hjälp och inspiration av läraren Ann-Christin Claesson. Nu vill hon inspirera andra till att ta steget och öppnar därför en egen nagelskola. Skolan har plats för fyra elever och målsättningen är att hålla 4-5 utbildningar per år.

– Jag kommer att ha intensivkurser och deltidskurser. Utbildningen är sju veckor lång och man lär sig allt inom naglar med en praktisk och en teoretisk del. Har man klarat båda slutproven blir man certifierad nagelterapeut. Min målsättning är att nagelskolan ska bli en av Sveriges bästa, säger Jennifer Cruz som blev handplockad till instruktörsutbildningen för märket Moyra i Budapest 2015.

– De hade sett mina naglar och tyckte att jag skulle vara bra som representant för märket, säger hon och tillägger att hon är den första i Sverige att representera just Moyra.

För yrkesverksamma

Förutom sjuveckorsutbildningen kommer Jennifer Cruz även hålla kortare kurser för yrkesverksamma nagelterapeuter som vill fila på kunskaperna inom specifika områden, samt kurser för nagelterapeuter som vill gå över till att arbeta med Moyra. Jennifer arbetar enbart i gelématerial och det är även det som utbildningarna kretsar kring.

– Gelé är bättre för hälsan än andra material. Man slipar bort det men det förstör inte naglarna, säger hon och tillägger att andra nagelterapeuter å sin sida förespråkar akryl.

Vardagslyx

Jennifer Cruz förklarar att allt fler ser fina naglar som en guldkant på vardagen. Förr var det någonting lyxigt som man gjorde till bröllop. Nu finns fler nagelterapeuter och många ser det som vardagslyx att gå och fixa naglarna. Hon har stor koll på modesvängningarna och berättar att det just nu är inne med ballerinaform, alltså långa naglar som är avklippta längst ut. Vill man vara trendig ska man bära naglar i matt färg, supershine eller nudefärg, gärna med stripes och strassdiamanter. Fransk manikyr är alltid inne. Det finns oändliga möjligheter, bara fantasin sätter stopp för vad som är möjligt att göra.

– Att bli nagelterapeut är det bästa som hänt mig. Yrket låter mig vara kreativ, vågad och jag får skapa vad som helst. Det är en konstform. Naglarna är handens smycke och jag tycker att det är det viktigaste att hålla efter, avslutar Jennifer Cruz.