• Den 20 maj ska 6000 kvinnor tillsammans springa längs med Norrköpings gator. Foto: Göran Blomberg.

Spring för hälsans skull

Vår Ruset arrangeras för kvinnor som vill motionera eller tävla och loppet har funnits sedan 1989 som en motionsfest enbart för kvinnor.

I år sker några förändringar och de lite mer tävlingsinriktade kvinnorna får möjlighet till tidtagning.

– VårRuset finns till för att skapa motionsintresse hos tjejer och har från början inte haft någon tidtagning. Det har dock höjts röster och vi har förstått att det finns ett intresse för tidtagning bland deltagarna, säger samordnaren Göran Blomberg från föreningen GoIF Tjalve i Norrköping.

Tidtagning eller ”Fun run”

Man räknar med att ungefär 6000 kvinnor i olika åldrar ska dyka upp på Centralbadet under tävlingsdagen. Ungefär 700 deltagare har valt att ta tid på sitt lopp, de andra väljer varianten ”Fun run” där de bara springer eller går rundan för motionens skull. Ett uppskattat inslag är den picknickkorg som man får vid målgången om man har anmält sig som ett lag.

Blossom håller i uppvärmningen

I år är det Blossom Tainton Lindquist som är ambassadör för arrangemanget. I Norrköping ska hon jobba upp peppen hos deltagarna samt hålla i uppvärmningen vid Centralbadet.

– Egentligen är Vår Ruset ett cirkuståg som åker runt och anordnar lopp i olika städer, väl på plats är det lokala föreningar som står för funktionärer, säger Göran Blomberg.

Citat: Ungefär 700 deltagare har valt att ta tid på sitt lopp, de andra väljer varianten ”Fun run” där de bara springer eller går rundan för motionens skull.

Kajsa Nilsson

Kajsa.nilsson@norrkopingsmagazinet.se